Elegant New York Warehouse Renovation

Designed by Dean-Wolf Architects this ‘Inverted Warehouse Townhouse’ was an addition and renovation of a Tribeca loft building. It was conceived by architect Charles Wolf and designer Eunjeong Seong as an excavation of dissipating energy with three double story volumes voided from the center of the building. Self structuring corten steel panels were layered and hung into the space shingle style. The layering of the shingles allows for frameless burgundy wall art glass to float down through the walls. Countering the downward hanging of spaces is a courtyard layer of silicone glazed glass which delicately lifts to the skyline. The main entry leads to the fifth floor where two sequences separate public and private routes; the upward route joins the public spaces while the downward route travels to the bedrooms, playrooms and study.

[nggallery id=22]